Forvirret over fragt? Sådan får du styr på din porto

porto

Fragt og leveringer er for mange mennesker lidt af en jungle. Særligt for dem der ikke sender pakker så ofte. Her kan det være svært at finde den rigtige pris for at sende pakker. Men problemet er ikke kun forbeholdt dem der sjældent køber porto, men også hos dem der gør det dagligt.

Det kan være du har en virksomhed hvor du ofte sender pakker til kunder. Eller også bor du måske langt væk fra familien, og har behov for at finde en pris på at sende pakker til den anden ende af landet. Uanset hvad, er det vigtigt at du har styr på din porto. Hvis du ikke har den korrekte porto på din forsendelse, kan den blive returneret med et krav om at du retter fejlen. Det skaber forsinkelser og frustrationer hos alle involverede.

Få den bedste pris på at sende pakker – hvis du sender ofte

Hvis du ofte sender pakker afsted, er der nogle forskellige tricks du kan benytte dig af. Her vil du ofte kunne både simplificere processen – og spare penge på porto på samme tid.

Det første skridt er at se på hvad du sender ud. Er det ofte de samme pakker, med nogenlunde samme vægt og størrelse? Så kan du spare tid og penge på din porto ved at bestille flere leveringer ad gangen. Her vil du typisk få en mængderabat på dit køb. Derudover vil det også blive lettere for dig at håndtere dine forsendelser, da du ikke skal bruge lige så meget tid på at bestille og notere din porto fra gang til gang. 

Ulempen er at du af gode grunde bliver ”bundet” til det samme fragtfirma, og derfor er det vigtigt at du vælger et firma du kan stole på, og som tilbyder alt det du har behov for – også hvis der skulle opstå usædvanlige situationer i din virksomhed.

Få styr på din porto som privatperson

Mange privatpersoner er i tvivl om hvor og hvordan man bl.a. køber emballage og porto. Derfor vælger mange at gøre det på posthuset, hvor det ofte er en væsentlig højere pris end hvad man ellers kan opdrive.

I forhold til emballagen er det en god idé at være ude i god tid. På denne måde får du mulighed for at se flere forskellige butikker og forhandlere, så du kan finde den rette emballage. Hobbyforretninger har typisk et stort udvalg af emballage du kan se på. Når du køber din porto kan det ligeledes være en god idé at undersøge flere steder. Ofte vil du kunne få din porto langt billigere hvis du køber pakkelabels på nettet. Det skyldes til dels at online handel altid er billigere, men også at du får flere forskellige firmaer at vælge imellem. Her kan du i ro og mag vælge den billigste, uden at du behøver tage på posthuset. Dette kan i mange tilfælde være de ekstra minutter værd, idet det ikke er usædvanligt at du kan få op til halv pris på din forsendelse.