Spar penge med indendørs silikatmaling

silikatmaling

Silikatmaling er nok mest kendt til udendørs brug, hvor det fungerer effektivt til murstensfacader. Men du kan også få indendørs silikatmaling som faktisk bringer mange fordele med sig. Hvis du køber det rette produkt, og hvis du vælger at male selv, kan du spare gode penge. Med et godt bio-produkt kan det også sagtens være miljøvenligt.

Værd at vide om silikatmaling

Faktisk er silikatmaling ikke bare én type af maling. Forskellige typer kan klassificere sig som silikatmaling. Den rene form egner sig bedst til ydervægge og udendørs facader.

Der er dog også silikatmaling til indendørs formål. Hvad er karakteristikken her? Indendørs silikatmaling er helmat og der er tale om en diffusionsåben maling. Sådan bør det ideelle produkt i hvert fald være. De bedste varianter er altså helt uden katon og biocider. Det giver en flot, kalklignende og mat overflade. Silikatmaling kan fås i mange forskellige farver, men hvid er det mest almindelige. Det er en fordel, at malingen er diffusionsåben – det betyder nemlig, at væggen kan ånde. Du slipper dermed for fugt samt visse dampe, som andre typer af maling lettere ville tillade.

Hvor er silikatmaling godt at bruge?

Der er visse rum i boligen, hvor indendørs silikatmaling egner sig særligt godt. Generelt kan du bruge en god maling af denne type overalt i huset: Dog anbefaler vi først og fremmest produktet til kælderrum, hvor det bruges mest.

Det kan også være et relevant produkt til loftmaling, og hvis du gerne vil undgå fugt og dampe kan du for den sags skyld også bruge det til dine andre vægge.

Silikatmaling og miljøvenlighed

Silikatmaling til indendørs vægge kan sagtens betegnes som miljøvenligt – hvis ellers du får det rette produkt. Et bioprodukt er at foretrække. Det er i sig selv også godt, at denne type af maling tillader væggene at ånde. Det er sundt med et godt indeklima, og hvis du behandler væggene godt, kan du undgå en masse problemer i boligen, som under almindelige omstændigheder ville være ressourcekrævende. Brug derfor en god maling fra  start, og dette kunne være ét eksempel.

Hvis du tænker meget på miljøvenlighed er det selvfølgelig også vigtigt, at du kun køber den mængde maling, som du rent faktisk skal bruge – og at du får mest muligt ud af din maling, når du maler dine vægge. En god silikatmaling rækker til 6 kvadratmeter pr. liter.

Mal selv med silikatmaling

Du kan vælge at male selv, hvilket nok er billigst – og en god måde at spare penge på. Du kan også hyre en professionel, men hvis målet er at spare penge, bør du gøre det selv. Heldigvis er det ikke overdrevet svært at male indendørs vægge med silikatmaling. Især ikke hvis der er tale om maling til kældervægge, hvilket er forholdsvis nemt at klare selv.

Der er flere måder at gøre det på. Du kan bruge en ganske almindelig pensel, men du kan også bruge en større rulle eller en sprøjte. Hvis du har lidt erfaring med at male – selv hvis det kun er i eget hjem – er det intet problem. Indendørs silikatmaling er ikke sværere at benytte end andre almindelige typer maling, så du kan sagtens købe din bøtte og komme i gang hurtigt.